Střešní žebříky

Přístup ke střeše každý z nás nějak už vyřešil a většinou je to tedy za pomocí výsuvného nebo opěrného žebříku. Tam ale potom pohodlnost a bezpečnost končí. Co se stane, když potřebujeme vylézt například ke komínu a máme střechu po které se nedá vzpřímeně chodit? 

My máme pro Vás to správné, pohodlné a hlavně bezpečné řešení. Střešní žebřík.

Výhody našich střešních žebříků 

Určitě jste se už setkali se střešními háky nebo přípravky, které připojíte na váš klasický žebřík a ten si pak zaháknete za hřeben střechy. Také takový přípravek u nás najdete.

Hlavním rozdílem mezi přípravkem a střešním žebříkem je přesně jak to už název napovídá. Je to střešní žebřík.

Tyto žebříky jsou speciálně navrženy a vyrobeny tak, aby byli pohodlné a bezpečné v položené pozici na střeše. Střešní žebříky se liší hned několika věcmi.

Příčky

U nás najdete 2 typy střešních žebříků. Jeden který má kulaté příčky a druhý který má příčky ve tvaru písmene „D“. Oba typy jsou skvělé. Kulaté mají výhodu v tom, že je jedno pod jakým úhlem je žebřík položen, vždy našlapujete pohodlně a nikdy ne na hranu, jak by to bylo u klasických hranatých. Příčky ve tvaru „D“ jsou zase nalisované do profilů pod úhlem, takže když žebřík položíte na střechu tak našlapujete pěkně na tu rovnou část příčky.

Opěrné tyče

Každý náš střešní žebřík je vybaven opěrnými tyčemi. Toto je opravdu unikátní vlastnost, kterou se tyto žebříky liší od klasických výsuvných žebříků s přípravky. Díky těmto tyčím neleží celí žebřík na střeše. To má hned několik výhod.

  1. Žebřík se díky tomu oddálí cca 10cm od střechy, takže pohodlněji můžete po žebříku lozit.
  2. Chráníte tím povrch střechy, protože minimalizujete kontakt se střechou.
  3. Můžete pohodlně pracovat i pod žebříkem.

Hák

Žebříky jsou také vybaveny pevným a velkým hákem s koly. Za pomocí kol si žebřík pohodlně vysunete po střeše a za pomocí háku zaháknete. Háky jsou navrženy, tak aby jste je dostali i přes hromosvody střech.

Konstrukce

Tyto žebříky musí být pevné, ale také lehké pro jednoduchou manipulaci po střeše. Proto jsou žebříky vyrobeny z hliníku. Profily střešních žebříků mají optimální velikost. Nejsou zbytečně velké, aby nebyli moc těžké a nejsou zase moc malé aby nebyli pevné.

Velikosti

My jsem pro Vás nachystali největší výběr střešních žebříků na trhu. Vždy se snažíme našim zákazníkům nabídnout optimální velikost pro ně. Někteří hledají žebřík na určitou velikost střechy. Někteří zase takový, který se jim vleze do dodávky a někteří potřebují zase střední cestu.

Pokud byste chtěli jednodílný střešní žebřík, tak ho u nás najdete. Pokud hledáte žebřík, který dáte do dodávky, tak ho taky u nás najdete. No a jestli chcete opravdu dlouhý střešní žebřík, tak ho také máme. Od těch nejkratších jednodílných o délce 2,9m až pod dvoudílné, které mají v roztažené pozici 8,25m. 

 

Autor článku: Tomáš Urbanec jr.