5 Tipů, pro bezpečnost při práci

Pokud jste profesionální řemeslník nebo třeba kutil, tak těchto 5 tipů, které můžete mít na paměti při práci se Vám bude hodit.

Použijte správné nástroje pro danou práci - Pokud pracujete na stromě v zahradě, budete potřebovat velký žebřík s platformou, abyste stáli pohodlně s Vašimi nástroji. Kombinované žebříky s polohou platformy nebo velké štafle s platformou poskytují dodatečnou stabilitu a jsou ideální pro zahradnické práce, které vyžadují přístup k výškám. Při provádění prací na okapových nebo okenních rámech na vnější straně domu se doporučuje prodlužovací žebřík. Alternativně je při práci s elektřinou ideálním řešením sklolaminátový žebřík, protože není vodivý, což snižuje riziko úrazu od elektřiny. Při nákupu žebříku, se vždy ujistěte, že hledáte ověřené značky, jako je Werner, který zaručí  jeho integritu.

Zavolejte profesionály - I když nás všechny někdy láká pokušení začít elektrikářské práce sami, tak ne vždycky je to nejlepší nápad a raději je rozumnější zavolat si odborníka. Navíc všechny elektrikářské práce musí být certifikované, takže pokud jste někdy na pochybách o tom, jak správně něco zapojit, tak doporučujeme zavolat profesionála. 

Nepřetahujte se - Při práci na žebříku byste se měli ujistit, že oblast, na které pracujete, je snadno přístupná, aniž byste se museli k místu natahovat – se správným žebříkem byste měli být schopni pracovat pohodlně, aniž byste se museli často na žebříku přemísťovat.

Noste správné oblečení - Mnozí z nás mají tendenci provádět kutilské úkoly ve starém oblečení, spíše než správném bezpečnostním. Takže, pokud např. hodně prášíte, ujistěte se, že máte na sobě bezpečnostní brýle, rukavice ,masku proti prachu. Doporučuje se také, aby se zabránilo nosit volné oděvy, ale spíše přiléhavé nebo šperky, které by se mohly  za něco zachytit.

Udržujte čistý pracovní prostor - je dobře si myslel, že "čistý pracovní prostor je bezpečný pracovní prostor", proto doporučujeme čistit nářadí a pracovní plochu za pochodu - vyčištění rozlité barvy nebo oleje pomůže minimalizovat riziko uklouznutí. Ujistěte se, že vždy nasadíte ochranné kryty zpět na elektrické nářadí a vypnete je při odchodu z místnosti. Pro zajištění zvýšené bezpečnosti vždy ukládejte nástroje a vybavení mimo dosah malých dětí.

Doufáme, že ať jste kutil nebo profesionální řemeslník, tak některé z naších tipů Vás zaujali a poradili Vám, jak bezpečně pracovat ať je to na stavbě nebo doma na zahradě.