Werner Střešní Žebříky

Jednoduchá manipulace po střeše nebo při přepravě žebříku je základ, proto žebřík na střechu Werner má rám vyrobený z lehkého hliníku bez kompromisu pevnosti a odolnosti

Pevný hák na střechu 

Tento žebřík je vybaven hákem na střechu, který je specificky vytvarovaný tak, aby lépe přiléhal přes vrchol střechy. Každý bod kontaktu se střechou je chráněn velkou gumovou koncovou lištou pro zvětšení bezpečnosti a přilnavosti háku, ale také aby ochránil povrch Vaší střechy. Hák nemusíte připojovat, žebříky jsou vyrobeny specifiky pro použití na střechu.

Pogumovaná kola zajistí jednoduchou manipulaci  

Součástí další výbavy žebříku jsou velká pogumovaná kola pro snadné manévrování po střeše. Jednoduše si žebřík vynesete na střechu, například za pomoci výsuvného žebříku (ke kterému doporučujeme vymezovač pro pohodlnější přístup na střechu), kolami ho vytlačíte a střešním hákem zaháknete.

Multifunkční opěrné tyče 

Střešní žebřík Werner se liší oproti klasickému žebříku tím, že je vybavenopěrnými tyčemi, které Vám nabídnou 2 funkce.

První funkčnost nazýváme ochranou. Díky opěrným tyčím minimalizujetekontakt žebříku se střešní krytinou a díky tomu, že opěry jsou pogumované, tak i bodykteré jsou v kontaktu s Vaší krytinou jsou ochráněné.

Druhou funkci nazýváme pohodlnou. Nejen že opěrné tyče chrání povrch střechy, ale díky tomu také žebříky od střechy oddálí cca o 10cm a tím vytváří mezeruprojednoduššílezení po žebříku.

Klasické přípravky na střechu Vám žebříky od střechy neoddálí a proto lezení po žebříku není pohodlné. Také hrozí poškození střešní krytiny, protože Váš žebřík leží přímo na střeše. Pokud budete mít střešní žebřík Werner toto vám nehrozí.

Pohodlné příčky ve tvaru „D“

Bezkonkurenční vlastností tohoto žebříku jsou velké a pohodlné příčky ve tvaru D“, které mají vroubkovanýpovrch pro bezpečnost uživatele. Je možné, že jste se už s tímto typem příčky setkali. Tak si asi říkáte, co je na tom teda tak bezkonkurenční? Příčky žebříku na střechu Werner jsou na kolejnice přidělánypod úhlem. Jakmile žebřík položíte na střechu, jsou příčky v ideálnípozicipro lezení.

Nejčastější otázky 

Na jakou střechu jsou střešní žebříky vhodné ? - Střešní žebříky jsou vhodné na každou střechu s hřebenem po které se nedá vzpřímeně chodit. Sklon 15° až 55°.

Jsou žebříky bezpečné ? - Ano jsou. Bezpečnost je na prvním místě při výrobě veškerých produktů značky Werner.

Dá se žebřík použít v částečně roztaženém stavu ? - Ano, žebřík funguje na stejném ovládacím sytému jako klasický výsuvný žebřík.

Můžu žebříky použít, jako opěrný žebříky ? - Tento žebřík je speciálně vyroben pro použití na střeše. Neměl by být používán jinak.

V případě dotazů nás kontaktujte.

Naše tipy při používání střešního žebříku

  1. ujistěte se, že střešní hák je pevně zachycen za hřeben střechy
  2. vždy používejte vhodnou obuv při práci na žebříku
  3. žebřík je vhodný na každou střechu s hřebenem po které se nedá vzpřímeně chodit.

Příklady využití

  1. při údržbě komínu
  2. renovace střech
  3. instalace hromosvodu 
  4. instalace solárních panelů